Här har vi en webbsajt för att lära sig japanska vilket jag så smått börjat med:
Jag har inte hunnit titta på den än själv utan spar undan den här för framtiden... Enligt tips jag fick ska den dock vara populär och uppskattad.
Här har vi en webbsajt för att lära sig japanska vilket jag så smått börjat med:
Jag har inte hunnit titta på den än själv utan spar undan den här för framtiden... Enligt tips jag fick ska den dock vara populär och uppskattad.
Följande ordlistor och andra referensverk specialiserade mot nöje har jag bloggat om än så länge:
En ordlista kring anime bloggade jag nyligen om:
Här har vi nu en till svensk ordlista kring japanska serier (manga) och tecknade filmer (anime):
Specialistbegrepp som tas upp inkluderar bl.a. Yonkoma manga, Shounen-ai och Mangaka. Nu ska jag inte förstöra nöjet genom att förklara dem här men jag kan i alla fall säga att Mangaka är är Det japanska ordet för serieförfattare. Däremot pekar som gjort bloggen på att det utanför Japan snarare betyder mangaförfattare.
Utanför japan betyder det snarare mangaförfattare.SEIKO har utvecklat en bärbar elektronisk version av Encyclopedia Britannica. Eller mer korrekt är det följande delar av Britannica som kommer med:
Dessutom kommer en funktion för stavningskontroll med liksom ett synonymlexikon, funktion för att hitta fraser, miniräknare och omvandlare av valutor & enheter. Hjälp för att läsa eller lösa korsord, anagram, slang och 11 liknande saker kommr med. Åtminstone gäller det ER-9000 (Cal.ER) och det här är en produktserie där olika varianter finns.
Storleken är 11.5 x 8 x 1.8cm. Priset är ungefär 1300 kr.
Läs mer hos SEIKO: www.seikowatches.com
Britannica på nätet
Numera finns ju faktiskt Britannica på nätet så den går att läsa med annat bärbart som har access till internet. Har man inte betalat är det dock svårt att navigera i Britannica och tydligt störande reklam för att köpa Britannica visas. Ett alternativ för att slippa det är den funktion vi har på Nyfiken vital för att söka och sedan kostnadsfritt läsa Britannica: Britannica: Sök och läs hela gratis på Nyfiken vital.
Britannica på internet finns här: www.britannica.com
Fler kul finns på min blogg Prylar, prylar och mer prylar.
Den här bloggen om ADHD och neuropsykiatriska funktionshinder är en av de bättre svenska. När jag kommer ihåg brukar jag titta förbi och den och läsa i fatt någon gång per månad. Det finns mycket praktisk kompetens där.
Nationalencyklopedin har blivit ordentligt ombyggd och man känner inte igen något av det gamla utseendet varken på startsidan eller längre in. Nu är startsidan ett stort "taggmoln" med vad antingen är de mest populära sökningarna, rekommenderade sökningar eller sidor som Nationalencyklopedin tror är viktiga är lyfta fram rent kommersiellt avseende reklam. Jag tror att de helt enkelt visar de sökningar som är mest populära. Urvalet tycker jag nog pekar på det.
Det jag kan sakna är de ämnesspecifika kategorierna med olika ord. Där kunde man t.ex. gå in och få ordlistor med Alternativ medicin m.m. Jag tyckte nog att det var användbart men det kanske finns kvar även om jag inte hittade det nu.
Ta dig en titt själv: www.ne.se.
|
Här har vi en ordlista med termer från anime och manga:
Jag hittade den när jag gjorde research om anime-prylar till Pryltrend.com. Där har jag bloggat en hel del kring anime och mer är planerat. Faktiskt gjorde jag en ämnessida för anime i natt där man kan hitta alla bloggpostningarna på ämnet: