2008-11-13

Bärbar Encyclopedia Britannica från SEIKO

SEIKO har utvecklat en bärbar elektronisk version av Encyclopedia Britannica. Eller mer korrekt är det följande delar av Britannica som kommer med:

  • Britannica Concise Encyclopedia.
  • Concise Oxford English Dictionary.
  • Concise Oxford Thesaurus.
  • Oxford Dictionary of Quotations.

Dessutom kommer en funktion för stavningskontroll med liksom ett synonymlexikon, funktion för att hitta fraser, miniräknare och omvandlare av valutor & enheter. Hjälp för att läsa eller lösa korsord, anagram, slang och 11 liknande saker kommr med. Åtminstone gäller det ER-9000 (Cal.ER) och det här är en produktserie där olika varianter finns.

Storleken är 11.5 x 8 x 1.8cm. Priset är ungefär 1300 kr.

Läs mer hos SEIKO: www.seikowatches.com

Britannica på nätet
Numera finns ju faktiskt Britannica på nätet så den går att läsa med annat bärbart som har access till internet. Har man inte betalat är det dock svårt att navigera i Britannica och tydligt störande reklam för att köpa Britannica visas. Ett alternativ för att slippa det är den funktion vi har på Nyfiken vital för att söka och sedan kostnadsfritt läsa Britannica: Britannica: Sök och läs hela gratis på Nyfiken vital.

Britannica på internet finns här: www.britannica.com

Fler kul finns på min blogg Prylar, prylar och mer prylar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nån som har en aning var man kan köpa / beställa den? Försökte på amazon men de vägrar skicka elektronik till Sverige. :(