2010-08-22

Nyfiken vitals uppslagsbok uppdaterad

I det pågående kvalitetsprojektet på Nyfiken vital där länkar till externa resurser allmänt kontrolleras för att bl.a. eliminera länkar till artiklar m.m. som inte längre finns är nu klart också för registret till uppslagsboken:

Kvalitetskontroll av länkar X: Uppslagsboken

Det är en bra sak att göra därför att genom åren - nu cirka sex år - samlas det en till sådana som passerar igenom andra uppdateringar och hantering. Sådant stör givetvis besökarna och det värde man skapar genom att eliminera det är också ganska högt givet att det är långsiktigt där det verkar hela tiden tills nya problem återskapats i samma utsträckning.

Fler systematiska uppdatering (d.v.s. samlade åtgärder för alla sidor i registret) är planerade men här hanterades endast just länkar till externa resurser förutom en del mindre åtgärder. Fler åtgärder som genomförts under samma projekt för andra delar av nättidningen hittas via:

Kvalitetsprojekt: 2010 Höststorm

Där samlas också uppdateringar från kommande omgångar.

Startsidan till uppslagsboken har också börjat uppdateras. Liksom tidigare diskuterat i Nytt i vår uppslagsbok inkluderar det fler artiklar som förklarar allmänna begrepp som kan användas i resurser som refereras eller i Nyfiken vital t.ex. matematisk logik, prefix m.m.

Rörande allmänna begrepp har nu också en artikel om eigenfactor tagits fram vilket är ett mått jämförbart med impact factor som här tidigare diskuterades i Johan Frostegård glömde Impact factor i Sydsvenskan.

Inga kommentarer: